07.02.2016 20:45

Tannane is goud waard voor AS Saint-Étienne

Oussama Tannane aan de bal tijdens de competitiewedstrijd tegen Paris Saint-Germain. (31-01-2016)

Oussama Tannane heeft voor het eerst zijn waarde kunnen bewijzen voor zijn nieuwe werkgever AS Saint-Étienne. De van Heracles Almelo overgekomen aanvaller kreeg zijn basisdebuut tegen Girondins Bordeaux en scoorde direct.

De flankspeler kwam al in de zevende minuut tot scoren, maar mocht zichzelf niet de maker van de openingstreffer noemen. Even daarvoor had Vincent Pajot al de 0-1 voor AS Saint-Étienne binnen gekopt. De treffer van Tannane bleek uiteindelijk belangrijk te zijn, want nog geen drie minuten later was het Cédric Yamberé met de aansluitingstreffer.

AS Saint-Étienne liep in de tweede helft echter uit, waarbij Tannane opnieuw een belangrijke rol vertolkte. Hij gaf de assist op Alexander Søderlund, die met het hoofd de 1-3 maakte. Nolan Roux besliste de wedstrijd met de vierde goal van AS Saint-Étienne. Tannane werd, bij een 1-4 stand, naar de kant gehaald. De oud-speler van sc Heerenveen en Heracles Almelo tekende in de winter een contract tot medio 2020 in Frankrijk.