07.02.2016 21:45

Jurjus: "SC Cambuur op den duur inhalen"

Hidde Jurjus laat weten hoe zijn verdedigers moeten staan tegenover de aanvallers van PSV. (30-01-2016)
Hidde Jurjus laat weten hoe zijn verdedigers moeten staan tegenover de aanvallers van PSV. (30-01-2016)

Hidde Jurjus heeft er al het vertrouwen in dat als De Graafschap zo blijft spelen, ze niet rechtstreeks degraderen uit de Eredivisie. De goalie speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk tegen NEC, maar dat betekende opnieuw dat er ingelopen werd op SC Cambuur.

De samenloop van omstandigheden bleek echter zuur te zijn voor de Superboeren. De hekkensluiter stond lang op een 1-0 voorsprong tegen NEC, terwijl SC Cambuur aan een kansloze missie tegen FC Groningen begon. Bij winst van De Graafschap en verlies van SC Cambuur zou laatstgenoemde de nieuwe hekkensluiter zijn, maar Marcel Ritzmaier maakte een kwartier voor tijd alsnog de 1-1 voor NEC, waardoor De Graafschap achttiende blijft. SC Cambuur verloor wel bij FC Groningen.

"Natuurlijk waren we graag over SC Cambuur heen gegaan, maar je moet realistisch zijn. We hebben in vijf wedstrijden al zeven punten ingehaald op ze", blijft Jurjus in gesprek met Omroep Gelderland positief na het gelijkspel. De Graafschap pakte na de winterstop al zeven punten. "Dat is al ongekend. We moeten dit spel vasthouden, dan gaan we Cambuur op den duur inhalen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner