08.02.2016 09:54

Van Ginkel: "Ziet dat ik wat extra's breng"

Marco van Ginkel (m.) scoort met enig fortuin de 0-2 namens PSV in het duel met FC Utrecht. Eerder had Santiago Arias (l.) de ploeg al op voorsprong gezet. (07-02-2016)
Marco van Ginkel (m.) scoort met enig fortuin de 0-2 namens PSV in het duel met FC Utrecht. Eerder had Santiago Arias (l.) de ploeg al op voorsprong gezet. (07-02-2016)

Niet alleen PSV nam zondagmiddag revanche op FC Utrecht, ook Marco van Ginkel. De middenvelder maakte een ongelukkige indruk in de KNVB beker, maar in de competitie sloeg hij toe met een goal. Hij maakte de 0-2.

De middenvelder werd op het allerlaatste moment opgepikt door PSV. Van Ginkel maakte afgelopen week zijn debuut in het shirt van PSV in het KNVB beker-duel met FC Utrecht. Toen speelde hij uiterst ongelukkig. Tijdens het duel van afgelopen zondag nam hij sportieve wraak. De huurling van Chelsea scoorde de 0-2.

"Iedereen heeft zijn mening. Je hebt positieve en negatieve mensen, maar zelf sta ik honderd procent achter mijn keuze voor PSV", zegt Van Ginkel tegen FOX Sports. Daarmee doelt hij op de kritiek die hij na één duel kreeg. "Je kunt zien dat ik wat extra's kan brengen, dat moet je wel laten zien aan iedereen. Gelukkig kon ik dat in mijn tweede wedstrijd al doen. Ik ben honderd procent fit. Op het einde was ik vandaag (zondag, red.) wel wat moe, maar dat gaat wel goed komen."

Van Ginkel zag dat PSV goed startte tegen Utrecht en bij rust al met 0-2 voor stond. "Na donderdag moesten we wat anders doen, nu hadden we het tactisch veel beter voor elkaar. In de tweede helft hadden we het wel moeilijker, toen kwamen we er eigenlijk niet meer uit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner