09.02.2016 09:00

Tannane: "Het is heerlijk voetballen voor me"

Oussama Tannane wordt gepresenteerd als speler van AS Saint-Étienne. (15-01-2016)
Oussama Tannane wordt gepresenteerd als speler van AS Saint-Étienne. (15-01-2016)

Oussama Tannane geniet in Frankrijk. De aanvaller was afgelopen weekend - in zijn tweede wedstrijd namens AS Saint-Étienne - trefzeker en daarnaast gaf hij een assist in het gewonnen duel met Girondins de Bordeaux (4-1).

"De voetballiefhebber in Frankrijk die me nog niet kende, kent me nu wel", vertelt Tannane in gesprek met De Telegraaf. De Nederlandse Marokkaan werd zelfs verkozen in het elftal van de week. "Daar had ik zelfs na de wedstrijd geen rekening mee gehouden", aldus Tannane, die merkt dat de trainer blij is met zijn komst. "De trainer gaf aan dat hij me zo snel mogelijk wilde opstellen. En dat deed hij ook, na één groepstraining. In mijn eerste week bij Saint-Etienne ging ik door mijn enkel en het herstel duurde wat langer dan ik hoopte."

Tannane nam afgelopen weekende de tweede treffer van Saint-Étienne voor zijn rekening. "Het was een perfecte counter. Ik sprintte de ruimte in, kreeg de bal, bleef rustig en schoot met mijn rechterbeen binnen", vervolgt Tannane. "Ik denk dat mijn spel goed past bij de Ligue 1, die in mijn ogen in Nederland wordt onderschat. Het is fysiek een ijzersterke competitie, met veel technisch begaafde spelers. Ik kan de bal met mijn linker goed neerleggen, scoren en passeren. Het is heerlijk voetballen voor me."

De aanvaller heeft vooralsnog geen last van heimwee. "Ik dacht dat ik elk moment dat ik vrij was terug zou willen, maar dat gevoel heb ik nooit gehad. Ik heb een mooie villa, waar mijn broers en zussen vaak naartoe komen. En de mensen van de club, maar ook daarbuiten, hebben me ontzettend goed opgevangen. Ik voel me thuis."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner