09.02.2016 14:04

De Wolf kraakt Feyenoord: "Geen winnaars"

John de Wolf als assistent-trainer van Sparta tijdens het competitieduel bij Jong FC Twente. (12-12-2014).
John de Wolf als assistent-trainer van Sparta tijdens het competitieduel bij Jong FC Twente. (12-12-2014).

John de Wolf maakt zich zorgen om zijn club Feyenoord. De voormalig verdediger vindt dat de nodige winnaarsmentaliteit ontbreekt in de selectie van Giovanni van Bronckhorst.

In de ogen van De Wolf waren de Rotterdammers te positief na de nederlaag tegen Ajax (2-1). Hij hoorde spelers zeggen dat als ze de KNVB beker winnen het seizoen alsnog is geslaagd. "Nee, dit is geen elftal met winnaars", is zijn keiharde oordeel tegenover het Algemeen Dagblad. "Als je een topclub definieert als een club waar regelmatig prijzen worden gewonnen, dan is Feyenoord dat helaas niet meer."

"Feyenoord is natuurlijk wel een topclub als je kijkt naar de enorme achterban, het indrukwekkende stadion, de prijzen uit het verleden en de enorme uitstraling", aldus De Wolf die meent dat vooral de mentaliteit van de spelers niet goed genoeg is. "Maar ik hoor spelers in deze inktzwarte periode voor de wedstrijd tegen Ajax letterlijk zeggen: 'We staan toch nog steeds derde en we kunnen de beker winnen.' Dan denk ik: dat past inderdaad niet meer bij een topclub."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner