10.02.2016 16:18

Kums begrijpt keuze Van Basten nog altijd niet

Sven Kums in het shirt van sc Heerenveen tijdens het competitieduel met Ajax. (23-08-2013)
Sven Kums in het shirt van sc Heerenveen tijdens het competitieduel met Ajax. (23-08-2013)

Sven Kums is momenteel dé man bij KAA Gent, maar in zijn periode bij sc Heerenveen verloor hij in zijn tweede seizoen zijn basisplaats. Marco van Basten heeft hem echter nooit uitleg gegeven.

"Het eerste seizoen in Heerenveen, 2011/2012, was super. Ik bleek de missing link, de ideale verbindingsman tussen verdediging en aanval. Heerenveen plaatste zich voor de Europa League en in die positieve flow werd ik meegezogen. Alleen verloor de ploeg die zomer veel kwaliteit. Van Basten wilde dominanter, aanvallender voetbal brengen dan Ron Jans. Dat lukt niet meteen, dat tweede seizoen hebben we zelfs even op de laatste plaats gestaan..."

Kums verloor tijdens het tweede seizoen zijn basisplaats aan Magnus Eikrem. "Ik was bereid bij Heerenveen de concurrentiestrijd aan te gaan, maar eerlijk verloopt die niet, hè. Ik kon zo goed trainen als ik wilde, ik had het gevoel dat ik toch niet zou starten", vervolgt de Belg tegenover Voetbal International. "Het enige wat Van Basten vertelde was dat hij veel middenvelders had en een keuze moest maken. Maar waaróm hij die keuze maakte, heb ik nooit gehoord. Jammer, want buiten het veld had ik absoluut geen slechte band met Van Basten. Ik vond hem zelfs een heel aangename man. Uiteindelijk heb ik hem zelf duidelijkheid gezegd dat ik beter een andere club kon zoeken. 'Dan moet je dat maar doen', antwoordde Van Basten. Zonder verdere uitleg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner