11.02.2016 09:02

Bouy blikt terug: "Dan krijg ik wel een trap"

Ouasim Bouy heeft veel geleerd van zijn periode bij Juventus. De middenvelder annex verdediger kwam op jonge leeftijd terecht in Turijn en keek zijn ogen uit bij de Italiaanse grootmacht.

Bouy keek zijn ogen uit bij aankomst in Turijn. "Ik kwam daar op mijn achttiende. Paul Pogba was net zo oud. Verder waren er jongens van midden twintig, eind twintig en begin dertig. Andrea Pirlo, Arturo Vidal, Claudio Marchisio, Giorgio Chiellini. Oh, Chiellini! Die trainde altijd alsof het een echte wedstrijd was. Hij zaagde iedereen doormidden. Échte mannen dus. Ik ontdekte hoe goed die mannen waren en wat ze ervoor deden om in de top te spelen. Als de trainer tijdens een partijtje zei: 'Winnende doelpunt', dan ging het echt hard, man. Zo!"

"Ik kan gerust zeggen dat Pirlo en Marchisio veel met mij bezig waren", vervolgt Bouy tegenover Voetbal International. "Dingen uitleggen, wat ik beter kon doen. Stond ik op het veld met Pirlo vrije trappen te oefenen", aldus Bouy, die een aantal keer een flinke trap kreeg tijdens een training. "Als ik je kan poorten, dan poort ik je. Hoe jong ik ook ben. Serieus. Dan krijg ik wel een trap, maar dat hoort erbij. Bij Vidal deed ik dat een keer. Vervolgens was het in één keer: Bam! Daar lag ik. Had-ie mij teruggepakt. Uiteindelijk lach je er met elkaar om. Marchisio vertelde mij dat hij tijdens een training de bal had afgepakt van Pavel Nedvěd, jarenlang de grote vedette van Juventus. Die rende achter hem aan en pakte hem terug met een tackle, met twee benen vol erin. Marchisio lag er een maand uit. Hij heeft daarna nooit meer een bal afgepakt van Nedvěd…"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner