11.02.2016 13:50

L'Equipe weet het zeker: Lavezzi naar China

Het lijkt erop dat Ezequiel Lavezzi de volgende voetballer is die voor de miljoenen in China kiest. Het doorgaans goed ingelichte L'Equipe zegt dat Hebei China Fortune FC de nieuwe werkgever van de Argentijnse aanvaller wordt.

Paris Saint-Germain, de huidige club van Lavezzi, zou woensdag samen met Hebei China Fortuna FC de laatste details van de transfer hebben besproken. Lavezzi heeft een aflopend contract in Parijs, dus het Chinese transferrecord van Jackson Martínez (42 miljoen euro) zal niet worden gebroken.

Lavezzi zal zich voor twee jaar verbinden aan de Chinese club. De Argentijn gaat binnen twee jaar tijd veel verdienen: naar verluidt krijgt hij een netto salaris van 13 à 15 miljoen euro per jaar. Bij Hebei China Fortune FC wordt Lavezzi teamgenoot van onder meer Gervinho, Stéphane Mbia en Gaël Kakuta.

Lavezzi zal waarschijnlijk de komende dagen nog niet de overstap naar China maken. Paris Saint-Germain wil de Argentijn pas na het Champions League-tweeluik met Chelsea FC van de hand doen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner