11.02.2016 14:06

Barto keert terug in de basis van SC Cambuur

Ron Vlaar (r.) torent boven Martijn Barto (l.) uit en wint het kopduel tijdens de wedstrijd AZ Alkmaar - SC Cambuur. (27-01-2016)
Ron Vlaar (r.) torent boven Martijn Barto (l.) uit en wint het kopduel tijdens de wedstrijd AZ Alkmaar - SC Cambuur. (27-01-2016)

SC Cambuur zal vrijdagavond met Martijn Barto in de basis de strijd met FC Utrecht aangaan. Interim-trainer Sipke Hulshoff wil weinig kwijt over de opstelling waarin de Leeuwarders zullen beginnen, maar verklapt wel alvast dat Barto in de basis terugkeert.

De 31-jarige aanvaller ontbrak de laatste twee wedstrijden vanwege een blessure, maar is tegen FC Utrecht weer inzetbaar. Ten koste van wie Barto in de basis start, wilde Hulshoff volgens Omrop Fryslân niet zeggen. "Het enige wat ik kan zeggen is dat ik niks kan zeggen over de opstelling of het systeem."

SC Cambuur hoopt tegen FC Utrecht een positief einde te geven aan een vervelende week. Trainer Henk de Jong stapte vanwege de slechte resultaten op, waardoor assistent-trainer Hulshoff, Jan Bruin en Arne slot de honneurs voorlopig waarnemen. De Jong heeft echter nog wel een bijdrage aan de wijze waarop de Leeuwarders FC Utrecht zullen bestrijden. "We gaan ook voornamelijk zo spelen zoals Henk maandag nog bedacht heeft."

Omdat de buitenspelers dit seizoen niet renderen bij SC Cambuur, is de kans aanwezig dat de Leeuwarders vrijdagavond niet in een 4-3-3-, maar in een 4-4-2-formatie met Martijn Barto en Kevin van Veen als aanvalsduo zullen starten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner