11.02.2016 19:59

Huurling Kane: "Ik geniet van de ervaring"

Todd Kane zet een sprint in tijdens de wedstrijd De Graafschap - NEC. (07-02-2016)
Todd Kane zet een sprint in tijdens de wedstrijd De Graafschap - NEC. (07-02-2016)

Chelsea heeft een samenwerkingsverband met Vitesse, maar aartsrivaal NEC snoept ook van de talentvolle selectie van de Engelsen. Todd Kane voetbalt dit seizoen op huurbasis in Nijmegen en geniet daar dagelijks van.

"Het gaat erg goed met me", steekt de vleugelverdediger van wal op de clubwebsite van de landskampioen. "Ik geniet van de ervaring. Het voetbal is geweldig, precies dezelfde stijl die ik bij Chelsea leerde. Als rechtsback kan ik mijn eigen spelletje spelen. Ik kan mee naar voren, voorzetten en krijg kansen om zelf te scoren."

Toch beseft Kane heel goed dat niet alleen het aanvallende aspect telt. "Ik ga dan wel meer mee naar voren, maar ook in verdedigend opzicht ben ik gegroeid sinds ik hier ben. Ik moet mijn verantwoordelijkheden nemen." Kane komt op het juiste moment bij NEC, aangezien de verdediger samen met zijn teamgenoten de sterren van de hemel speelt in de Eredivisie.

De promovendus is gewoon een subtopper en overtreft daarmee ook de eigen verwachtingen, zo geeft Kane toe. "Onze ambitie bij de start van het seizoen was om 35 punten te pakken en te handhaven. Dit hebben we nu al behaald en nu strijden we gewoon voor een plek in Europa. We staan vijfde, als we vorige week wonnen (tegen De Graafschap, 1-1, red.), konden we derde worden. De hele club draait op dit moment heel erg lekker."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner