12.02.2016 15:06

Cocu waakzaam: "Kent onze manier van werken"

Vorig seizoen zat Ernest Faber nog naast Phillip Cocu op de bank als assistent-trainer. Dit seizoen is hij trainer van NEC. Cocu verwacht mede daardoor een lastige wedstrijd dit weekend.

Faber kent alle ins en outs van de werkwijze van Cocu. Dat maakt de voorbereiding lastiger, zo meent Cocu. "Zij kennen onze manier van werken, we moeten ons voorbereiden op een moeilijke wedstrijd zondag", aldus de PSV-trainer tijdens de persconferentie.

Cocu wijst daarbij naar het thuisduel die PSV uiteindelijk wel met 2-1 won. "Dat was voor ons een moeilijke wedstrijd. We moeten ons ook voor zondag voorbereiden op een moeilijk duel. Faber kent de manier van werken, trainen en weet hoe wij spelen", legt hij uit. "Ernest is jaren een belangrijke schakel geweest. Dat heeft invloed."

Faber krijgt ook nog de complimenten van zijn oude collega. Cocu  is onder de indruk van wat hij neerzet. "Zij hebben een heel goede trainer, die goed bij de club past. Dat zie je op het veld. N.E.C. speelt met veel passie en strijd, iets dat past bij Faber, maar hebben ook veel voetballend vermogen in de ploeg. Met name in de omschakeling zijn ze erg gevaarlijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner