12.02.2016 16:09

Kalezić over plek Twente: "Een scheef beeld"

Darije Kalezić laat zich niet in de maling nemen door de ranglijst. Zijn ploeg Roda JC speelt komend weekend tegen FC Twente en die staan op plek nummer veertien. Dat zegt niks, aldus de coach.

Roda JC staat zelf niet veel hoger, het staat namelijk op een dertiende plek. "Dat Twente onder ons staat, geeft een scheef beeld. We moeten van goeden huize komen om ze te verslaan. Met Kamohelo Mokotjo, Felipe Gutiérrez en Hakim Ziyech beschikt FC Twente misschien wel over het beste middenveld van Nederland", zo is de mening van Kalezić.

Op de clubsite van Roda gaat de trainer verder. Hij ziet dat zijn ploeg de goede vorm te pakken heeft. "Voor ons geldt dat we er alles aan zullen doen om de positieve lijn van de laatste weken door te trekken. Natuurlijk hebben we nog een lange weg te gaan. Maar als ik zie hoe ons team de laatste weken met de nieuwe situatie is omgegaan, geeft dat veel vertrouwen in de toekomst."

Belangrijk daarbij is dat er diverse spelers opstaan wanneer het nodig is. "In Den Haag (2-2, red.) werd ons resultaat voor de vierde keer op rij positief beïnvloed door een invaller. Na Hicham Faik bij Excelsior, Maecky Ngombo tegen FC Utrecht en Ajax was het nu Kristoffer Peterson die doorslaggevend was. Dat toont aan dat iedereen binnen onze selectie even belangrijk is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner