14.02.2016 11:59

Vedette Keane al tevreden over Nigel de Jong

Nigel de Jong sloot zich deze winter aan bij het sterrenensemble van Los Angeles Galaxy en aanvoerder Robbie Keane is nu al tevreden met de inbreng van de Nederlander. De Jong deed ruim een helft mee in een oefenwedstrijd.

De Ierse spits loopt zelf al vanaf 2011 rond in de Major League Soccer en staat inmiddels op een kleine honderd doelpunten in Amerika. Samen met onder andere Steven Gerrard en Giovani Dos Santos zet hij nu de lijnen uit bij de club uit Los Angeles, maar daar is De Jong nu ook bij gekomen. Keane ziet hoe belangrijk de ijzervreter op het middenveld kan zijn.

"De manier waarop hij de bal verovert en dan snel doorspeelt aan mij, Gerrard of Dos Santos. Hij vult die kleine ruimtes en schakelt direct twee, drie spelers uit. Hij gaat zonder twijfel een enorme impact maken bij LA Galaxy", stelt Keane na de oefenwedstrijd tegen San Jose Earthquakes. Het duel ging overigens met 0-1 verloren, maar dat lag in ieder geval niet aan De Jong.

"Hij ontlast de laatste vier. Hij pakt de bal af en speelt die naar medespelers enkele meters verderop. Soms maken mensen het zich wat passing betreft moeilijker dan nodig. Vaak is een korte pass effectiever dan welke pass dan ook."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner