14.02.2016 18:20

Van der Heijden waant zich in jongensboek

Het leven van Dennis van der Heijden deed zich zondag vertellen als een jongensboek. Bij zijn debuut voor ADO Den Haag schoot de achttienjarige scholier meteen raak waarmee hij zijn club naast Excelsior bracht (2-2). Niet veel later zette hij ADO zelfs op voorsprong in een duel dat de Hagenaars met 4-2 wonnen. "Mooier had ik het niet kunnen dromen", jubelde de aanvaller, die normaal in de A1 uitkomt.

Van der Heijden was de week op maandag begonnen met een doelpunt voor Jong ADO Den Haag tegen Jong Feyenoord (2-2), vrijdag scoorde hij twee keer voor de A1 tegen FC Twente (2-1). Maar zondag werd hij landelijk nieuws met een treffer op Woudestein bij zijn eerste balcontact. "Niet nadenken, gewoon doen", vertelde Van der Heijden bij FOX Sports, nadat hij in zijn eentje de toejuichingen van de fans had mogen ontvangen. "Ik zat voor het eerst bij de selectie, dat was al bijzonder. Ik had nadat ik dat hoorde slecht geslapen, vannacht ging dat gelukkig beter."

Nuchter beschreef Van der Heijden het vervolg van zijn opmerkelijke avontuur. "Morgen zit ik om half negen gewoon weer op school."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner