15.02.2016 10:52

Van Hanegem: "Het is heel droevig gesteld"

Kenneth Vermeer staat in zijn eigen doelgebied en kijkt van een afstandje toe hoe Feyenoord het lastig heeft tegen PEC Zwolle. (14-02-2016)
Kenneth Vermeer staat in zijn eigen doelgebied en kijkt van een afstandje toe hoe Feyenoord het lastig heeft tegen PEC Zwolle. (14-02-2016)

Willem van Hanegem weet niet wat er aan de hand is bij zijn club Feyenoord. Het clubicoon ziet dat de ploeg kwakkelt en uit zijn frustratie in zijn column.

Wekelijks schrijft Van Hanegem een artikel voor het Algemeen Dagblad. Dit keer ging het -opnieuw- over Feyenoord. "Als ik Feyenoord zie spelen, kan ik wel janken", aldus De Kromme in het dagblad. "Het is heel droevig gesteld met mijn club. Daar moeten we niet omheen draaien. Ik word gek van al die goedpraters. Nu zijn er weer mensen die zeggen dat Feyenoord als het derde in de Eredivisie wordt en de beker wint, het toch goed gedaan heeft."

De oud-Feyenoorder vindt dat nergens op slaan. "Dat is dom geklets. Feyenoord heeft voor dit seizoen geïnvesteerd om eindelijk weer eens kampioen te worden en dan doe je het met zeven nederlagen op rij gewoon heel slecht", zo luidt hij de noodklok. "Ik vraag me echt af wat ze bij Feyenoord aan het doen zijn. Je hoort steeds dat ze stappen aan het maken zijn. Dat zijn dan wel heel kleine stapjes of misschien wel stappen achteruit. Ik zie in elk geval geen speler beter worden. Dat moeten ze bij Feyenoord onder ogen zien en niet steeds drogredenen verzinnen." 

Ook Giovanni van Bronckhorst krijgt een reprimande van de linkspoot. "Ik vind Van Bronckhorst een aardige jongen, maar ook hij moet ophouden met al die excuses. Ik hoorde hem na de wedstrijd tegen PEC zeggen dat Feyenoord kansen heeft gehad. Dat klopt wel, maar hij vergeet te vermelden dat de tegenstander er nog veel meer had. Het had bij de rust makkelijk al 4-0 of 4-1 voor PEC kunnen staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner