17.02.2016 09:59

Schmidt: "Het gaat nu echt de goede kant op"

Doke Schmidt (r.) komt te laat om Youness Mokhtar (l.) van de bal te zetten tijdens FC Twente - sc Heerenveen. (01-11-2014)
Doke Schmidt (r.) komt te laat om Youness Mokhtar (l.) van de bal te zetten tijdens FC Twente - sc Heerenveen. (01-11-2014)

Zijn laatste, officiële wedstrijd speelde hij op 4 april 2015, bijna een jaar geleden. Sindsdien staat Doke Schmidt bijna een jaar buitenspel met een enkelblessure. Na diverse terugslagen is het vizier gericht op speeltijd aan het einde van het seizoen.

"Het gaat nu echt de goede kant op", vertelt een opgeluchte verdediger van sc Heerenveen in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ik heb steeds minder pijn en train sinds vorige week weer op het veld. Het is onbeschrijflijk hoe goed dat voelt. Ik ben er zo blij mee. Gewone, gezonde spierpijn, hoe fijn is dat? Als ik nu fitte spelers hoor klagen omdat ze twee keer op een dag moeten trainen, denk je: wees blij dat je dat kunt. Je beseft hoe mooi je vak is."

Schmidt werd in de zomer van het vorige jaar geopereerd aan zijn enkel, waarbij een zwevend bot werd weggehaald. Het doel van de revalidatie was om na de winterstop terug te keren, maar inmiddels gokt de verdediger zelf op het einde van het seizoen. "Je houdt je voortdurend vast aan je doel: weer spelen voor Heerenveen, in de Eredivisie. Omdat ik bewezen heb dat ik dat kan. Ik hoop aan het einde van het seizoen nog wat wedstrijdjes te spelen. In het eerste elftal of het beloftenteam, dat maakt me niets uit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner