17.02.2016 10:32

Chelsea twijfelt over huuraanvraag Vitesse

Vitesse hoopt in de toekomst gehuurde talenten van Chelsea langer aan zich te binden, maar de Engelse topclub is niet direct enthousiast over dat plan. De Arnhemmers beschikken momenteel over vijf huurlingen, die lang niet altijd spelen.

Juist dit is een factor waar Chelsea erg op let, zo stelt Eddie Newton, assistent-trainer van Chelsea en de man die zich lang bezighield met de verhuurde spelers van zijn werkgever. Voetbal International quote hem over de ontwikkeling van spelers.

"Dat gaat om twee punten: Eén is de ontwikkeling op en buiten het veld. Wordt iemand beter, slimmer, zelfstandiger en dat soort zaken. Het tweede en minst zo belangrijke punt: maakt onze speler ook daadwerkelijk speelminuten", zo is Newton duidelijk. "Is dat niet het geval dan komt diens ontwikkeling in gevaar. Dan moeten we kijken naar een andere club."

Bij Vitesse lopen met Nathan, Isaiah Brown, Dominic Solanke, Lewis Baker en Danilo Pantić vijf spelers rond die eigenlijk bij Chelsea onder contract staan, maar daarvan is alleen spits Solanke zeker van veel speeltijd. Brown en Baker spelen ook aardig wat, maar Nathan en Pantić zijn vooral wisselspeler. In het verleden huurde Vitesse een speler als Bertrand Traoré voor anderhalf jaar, wat goed uitpakte.

De Afrikaan maakte in zijn eerste jaar flink wat meters, om in het laatste half jaar in Nederland uit te blinken. Traoré sloot inmiddels aan bij het eerste elftal van Chelsea en scoorde onlangs zijn eerste doelpunt in de Premier League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner