17.02.2016 10:15

WKE per direct in beroep tegen faillissement

Het bestuur van Zondag Topklasser WKE legt zich niet neer bij het faillissement dat dinsdag over de club werd uitgesproken. De formatie uit Emmen gaat in hoger beroep, waardoor het langer de kans krijgt om de club van een ondergang te redden.

Afgelopen dinsdag viel het doek voor de amateurvereniging, die al maanden strijdt tegen het dreigende faillissement. Na een aanvraag van de Belastingdienst verklaarde de rechter in Assen de club failliet, maar omdat WKE beroep aantekent tegen die beslissing, mag het bijvoorbeeld dit weekend nog in actie komen in de Topklasse Zondag.

Daarnaast houdt WKE een benefietconcert, waarbij de opbrengsten de club moeten redden. Voorzitter Tjeerd Boonstra heeft vertrouwen in een positieve afloop. "Als ik dacht dat het niet goed zou komen zou ik dat niet doen", stelde de clubman na gesprekken met zijn advocaten. Verder valt op de clubwebsite te lezen dat WKE blijft strijden voor lijfsbehoud.

"WKE geeft de moed niet op en zal er alles aan doen om WKE van de ondergang te redden en daarmee te zorgen dat de bindende factor voor het gehele woonwagenkamp blijft bestaan." De ploeg staat er overigens prima voor in de Topklasse Zondag. Na de twintigste speelronde staat WKE vijfde in de competitie.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner