17.02.2016 12:16

Cocu heeft een luxeprobleem op de vleugels

Met de terugkeer van spelers als Florian Jozefzoon en Maxime Lestienne heeft Phillip Cocu opeens ontzettend veel keuze op de flanken. Voor twee posities beschikt de trainer over zes potentiële basiskandidaten.

Jozefzoon lag lang uit de roulatie met een blessure, maar is inmiddels weer topfit. Lestienne viel dit seizoen lang weg vanwege persoonlijke omstandigheden en blessureleed, maar de Belg is ook weer op de weg terug. Met Gastón Pereiro haalde de regerend landskampioen een talentvolle buitenspeler naar Eindhoven, terwijl Jürgen Locadia zijn waarde inmiddels ook heeft bewezen als linksbuiten.

Daarnaast liep Luciano Narsingh al rond in Brabant en heeft Steven Bergwijn zijn talent bewezen. "Dus zitten we nu ineens heel breed in de buitenspelers", erkent Cocu in gesprek met Voetbal International. "Het zijn ook allemaal jongens met verschillende kwaliteiten. En dan kan het in bepaalde wedstrijden nodig zijn om een ander type speler op te stellen. Afhankelijk van welke back er bij de tegenstander speelt, bijvoorbeeld. Ik denk dat we op deze manier laten zien dat we een team zijn, een geheel waarin iedereen belangrijk is."

PSV kan de brede selectie gebruiken voor het drukke schema, want de ploeg is nog actief in Europa en speelt in de Eredivisie om de titel, samen met concurrent Ajax. De Eindhovenaren plaatsten zich afgelopen winter als eerste Nederlandse club in een kleine tien jaar voor de knock-outfase van de Champions League. Volgende week woensdag staat de ploeg tegenover Atlético Madrid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner