18.02.2016 11:01

Faber stapt uit technisch hart NEC Nijmegen

NEC Nijmegen-trainer Ernest Faber kijkt toe vanaf de zijlijn tijdens het competitieduel met PSV. (14-02-2016)
NEC Nijmegen-trainer Ernest Faber kijkt toe vanaf de zijlijn tijdens het competitieduel met PSV. (14-02-2016)

NEC Nijmegen-trainer Ernest Faber is uit het technisch hart van NEC gestapt. De coach van de Nijmegenaren wil daarmee rust creëren.

De onrust neemt toe in Nijmegen. Na de situatie rondom Christian Santos, de clubleiding wilde dat Santos niet meer speelde omdat hij zijn contract niet wil verlengen, maar Faber was het daar niet mee eens, heerst er verdeeldheid in Nijmegen. Faber heeft nu besloten om, in ieder geval tijdelijk, uit het technisch hart te stappen. "Het is nu zaak de rust te bewaren", aldus Faber tegenover het Algemeen Dagblad. "Dan lijkt me dit beter. Ik wil me puur richten op het elftal en de spelersgroep."

Het blijft voorlopig onrustig rondom Faber, want de trainer zou in de belangstelling staan van FC Groningen. "Het is allemaal erg eenvoudig", vervolgt Faber. "Clubs met interesse moeten zich bij NEC melden. Ik heb een doorlopend contract. Dat heb ik ook bewust getekend. Alles met de intentie om dat uit te dienen. Ik leg de bal dus ook bij NEC. Ik ben tot nu toe niet benaderd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner