18.02.2016 15:45

Moreno vereerd na telefoontje van Brands

Joey Sleegers (r.) is door zijn NEC-medespelers in stelling gebracht om op het doel te schieten. Héctor Moreno (l.) van PSV kan alleen maar toekijken. (14-02-2016)
Joey Sleegers (r.) is door zijn NEC-medespelers in stelling gebracht om op het doel te schieten. Héctor Moreno (l.) van PSV kan alleen maar toekijken. (14-02-2016)

Héctor Moreno heeft zich uitgelaten over de transfer die hij afgelopen zomer naar PSV maakte. De transfer ging gepaard met veel telefoontjes en veel gedoe over geld. Dit alles had te maken met een som geld die Moreno nog te goed had van Espanyol.

Dit seizoen is de Mexicaan uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het elftal van Phillip Cocu. Van de drieëntwintig officiële competitieduels miste hij er slechts vijf en tijdens alle Champions League-duels mocht Moreno in de basis starten. "Dat maakt me supertrots. In mijn tijd bij AZ was ik altijd erg onder de indruk van PSV. Ik voelde me dus vereerd met het telefoontje van Marcel (Brands, red.) dat ze me volgden", aldus Moreno tegenover PSV Magazine.

Brands en Moreno kennen elkaar al vanuit hun tijd bij AZ, maar dat was niet voldoende om ervoor te zorgen dat de Mexicaan de overstap naar PSV wilde maken. "In Alkmaar had ik Marcel al eens meegemaakt. Hij kende me dus heel goed als speler. Dat, in combinatie met de overtuigende woorden van Andrés Guardado, leidde tot mijn terugkeer naar Nederland. Het was voor mij een logische keuze om Espanyol te verruilen voor PSV."

Wat betreft zijn bijnaam El Tractor wil Moreno nog wel iets rechtzetten. "El Tractor? No, no, no man. Niemand noemt me zo. Gevonden op het internet zeker he? Een vreemd verhaal blijft dat. Iemand heeft dat ooit eens op Wikipedia geplaatst tijdens mijn periode bij AZ. Zo vanuit het niets. Vanaf dat moment is het een eigen leven gaan leiden. Mensen komen naar me toe en roepen: 'Hey El tractor!' Maar niemand heeft me dus ooit zo genoemd."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner