19.02.2016 15:55

Beenhakker hoopt dat Milik hard gaat werken

Arkadiusz Milik (m.) werkt zich in het zweet, terwijl Ajax-aanvoerder Davy Klaassen toekijkt. De Amsterdammers verblijven tijdens de winterstop in Turkije. (05-01-2016)
Arkadiusz Milik (m.) werkt zich in het zweet, terwijl Ajax-aanvoerder Davy Klaassen toekijkt. De Amsterdammers verblijven tijdens de winterstop in Turkije. (05-01-2016)

Arek Milik stond twee wedstrijden achter elkaar niet in de basis. Leo Beenhakker hoopt dat Milik zich snel gaat revancheren, want de oud-trainer van onder meer Ajax weet dat de Poolse spits een groot talent is.

"Ik adviseer hem om gewoon als een beest te blijven trainen bij Ajax. Als je teleurgesteld bent omdat de trainer iemand anders beter vindt, kun je twee dingen doen: of je zegt tegen de trainer dat je terug wil naar Polen of je zegt tegen de trainer: 'weet je wat, ik ga jouw ongelijk bewijzen en ga enorm hard werken. Ik ga iedere minuut mijn best doen'. Als het goed gaat, kun je tegen De Boer zeggen: 'zie je wel dat ik het kan, potverdomme!'"

Beenhakker vindt Milik een groot talent, maar nog geen grote speler. Om dat te bereiken moet de aanvaller nog wat veranderen. "Als hij twee keer mist, gaat hij met zijn kop omlaag lopen en kibbelt hij met medespelers. Hij geeft hen de schuld. Dat is het verschil tussen Milik en Robert Lewandowski. Milik wordt boos op anderen en geeft de hele wereld de schuld. Zijn lichaamstaal is slecht, onprofessioneel. Pas als het slecht gaat, komt de ware mentaliteit van iemand naar boven."

Doordat Milik op de reservebank zit, gaan er geruchten vanuit Polen dat Milik zich wil laten verhuren aan club uit de Poolse competitie. De transferperiode in Polen is open tot 1 maart. De kans is heel klein dat Ajax medewerking verleent aan dit verhaal, want juist de spitspositie is dun bezet in Amsterdam. Ook Beenhakker verwacht niet dat het zover komt. "Hij wil terug naar Polen? Met alle respect voor de Poolse competitie, maar Arek speelt al bij de beste Europese club voor jonge voetballers."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner