19.02.2016 16:19

Nieuwe positie Bacuna: "Met Leandro gebeld"

Juninho Bacuna (r.) maakt zijn basisdebuut voor FC Groningen tijdens het competitieduel Heracles Almelo - FC Groningen. (19-12-2015)
Juninho Bacuna (r.) maakt zijn basisdebuut voor FC Groningen tijdens het competitieduel Heracles Almelo - FC Groningen. (19-12-2015)

Juninho Bacuna kan tegen AZ zomaar als rechtsback opgesteld worden door trainer Erwin van de Looi. Vaste rechtsachter Hans Hateboer is geschorst en daarom is die positie nu vrij. Bacuna is nu in beeld om Hateboer te vervangen.

Tot op heden speelde Bacuna enkel op aanvallende posities. Toch is het geen raar gezicht als Bacuna rechtsback zou spelen in de Euroborg, want broer Leandro speelde een aantal van zijn 126 wedstrijden in Groningse dienst op die positie. De veelzijdigheid heeft hij dus van geen vreemde. "Ik heb linksbuiten, rechtsbuiten, spits, aanvallende middenvelder en verdedigende middenvelder gespeeld bij de beloften en het eerste elftal", geeft Juninho Bacuna aan op de website van FC Groningen.

Omdat het een nieuwe positie is, vroeg hij een specialist om raad. "Ik heb gisteren nog even met Leandro gebeld. 'Rechtsback?' vroeg hij. 'Rustig aan en gewoon voetballen.' Ik denk dat we vanavond nog wel even bellen. Ik hoop dat ik mag spelen." Het lijkt erop dat hij in de basis mag starten, want tijdens de training kreeg Bacuna een basishesje.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner