19.02.2016 19:01

Marengo vervangt de zieke Schaken bij ADO

Ruben Schaken (l.) probeert zichzelf te lanceren, terwijl Khalid Karami (r.) hem goed in de gaten houdt. (14-02-2016)
Ruben Schaken (l.) probeert zichzelf te lanceren, terwijl Khalid Karami (r.) hem goed in de gaten houdt. (14-02-2016)

ADO Den Haag kan vrijdagavond in de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle niet beschikken over Ruben Schaken. De snelle rechtsbuiten heeft de griep en behoort niet tot de wedstrijdselectie. Ludcinio Marengo was vorige week na rust al de vervanger van Schaken. Nu mag de oud-Volendammer in de basis starten aan Haagse kant.

De overige tien spelers zijn dezelfde als vorige week toen SBV Excelsior met 2-4 werd verslagen. Talent en maker van twee doelpunten Dennis van der Heijden mag opnieuw een plekje op de reservebank innemen. Giovanni Korte zit naast de pas 18-jarige Van der Heijden en keert zodoende terug van een blessure.

PEC Zwolle-coach Ron Jans hanteert de strategie ‘never change a winning team’. Na de 3-1 overwinning op Feyenoord krijgen dezelfde elf spelers het vertrouwen. Vele ogen zullen gericht zijn op Lars Veldwijk. De topscorer van Zwolle maakte afgelopen zondag twee doelpunten en gaf een assist. Vanavond wordt de lange spits vergelijken met zijn opponent aan de overkant: Mike Havenaar. 

De wedstrijd is vanaf 20.00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner