20.02.2016 09:40

Van der Heijden verwacht vaste plek bij ADO

Dirk Marcellis (l.) houdt Dennis van der Heijden, de troefkaart van ADO Den Haag, van de bal tijdens ADO Den Haag - PEC Zwolle. (19-12-2016)
Dirk Marcellis (l.) houdt Dennis van der Heijden, de troefkaart van ADO Den Haag, van de bal tijdens ADO Den Haag - PEC Zwolle. (19-12-2016)

In één dag maakte spits Dennis van der Heijden zich bekend bij het Nederlandse voetbalpubliek, door tegen Excelsior als invaller twee keer te scoren. De jongeling denkt dat hij na zijn doorbraak meer kansen krijgt bij ADO Den Haag.

Van der Heijden gaf een nieuwe dimensie aan de term jongensboek, aangezien hij nog geen minuut na zijn eerste invalbeurt in de Eredivisie de 2-2 scoorde tegen de Rotterdammers. Vervolgens maakte de net negentien jaar geworden aanvaller ook de 3-2. Tegen PEC Zwolle kreeg hij opnieuw een kans als invaller en bijna was Van der Heijden weer succesvol.

"Ik baal als een stekker", is de spits helder na het missen van een prima kans. Van der Heijden kreeg in de rebound een prima mogelijkheid, maar kopte eerst op de lat, om vervolgens de paal te raken, via PEC Zwolle-doelman Mickey van der Hart. "Op dat moment had ik de 1-1 kunnen maken en hadden we net als tegen Excelsior door kunnen gaan voor de drie punten."

Van der Heijden krijgt hoogstwaarschijnlijk een nieuwe kans bij de selectie. "Zoals het er nu naar uitziet blijf ik voorlopig bij het eerste elftal", blikt de tiener vooruit met FOX Sports. "Een contract zit er ook wel aan te komen. Ik wil sowieso blijven. Ik heb hier prima vooruitzichten om minuten te maken

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner