21.02.2016 09:58

Cabral over wereldgoal: "Het is geen toeval"

Jerson Cabral (l.) ontdoet zich van Sander van de Streek, die de strijd om de bal echter niet opgeeft tijdens FC Twente - SC Cambuur. (20-02-2016)
Jerson Cabral (l.) ontdoet zich van Sander van de Streek, die de strijd om de bal echter niet opgeeft tijdens FC Twente - SC Cambuur. (20-02-2016)

Met een meer dan lekkere uithaal zette Jerson Cabral zijn ploeg zaterdagavond tegen SC Cambuur op een 2-0 voorsprong. De aanvaller van FC Twente stelt dat zijn mooie goal geen toeval is, want Cabral heeft zijn vertrouwen teruggevonden. 

"Ik voel me goed, dat zie je ook terug in mijn spel", legt hij voor de camera van FOX Sports uit. "Ik raakte hem lekker en dan hoop je dat-ie er zo invliegt. Dat deze ook zo valt, is geen toeval." Dat Cabral nog bij FC Twente speelt, mag een klein wonder heten. De buitenspeler stond er niet goed op bij zijn trainers en mocht alleen blijven omdat het financieel gezien niet mogelijk was om een vervanger voor Cabral aan te trekken.

De oud-speler van onder andere Feyenoord en ADO Den Haag werd meerdere keren buiten de wedstrijdselectie gelaten, omdat hij bijvoorbeeld te laat aanschoof voor een wedstrijdbespreking. "Elke voetballer heeft fases dat het minder gaat", kijkt Cabral terug op die periode. Inmiddels is de linkspoot een sterkhouder bij de Tukkers. "Laat me staan en ik laat je zien waarom."

"Mensen hebben het altijd maar over vorm, maar dat is te makkelijk gedacht. Het is maar net hoe je het bekijkt. Vertrouwen is voor mij belangrijk. Uiteindelijk moet je de kans krijgen en laten zien waarom je die kans krijgt."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner