21.02.2016 14:24

Baker voorkomt grote stunt van De Graafschap

Heel even dacht De Graafschap zondagmiddag in eigen huis te stunten tegen Vitesse, maar dankzij een fraaie goal van Lewis Baker, zes minuten voor het laatste fluitsignaal, eindigde de Gelderse derby in 2-2.

De thuisploeg kwam fel uit de startblokken en dwong Vitesse naar achteren. Kansen leverde het niet echt op, maar de Superboeren gaven er wel mee aan de Gelderse derby te willen winnen. Vitesse bleef echter rustig en scoorde na een kwartier spelen zelfs ietwat verrassend de 0-1. Een heerlijke pegel van Marvelous Nakamba was Hidde Jurjus te machtig.

Hierna zakten beide ploegen wat terug, waardoor er weinig gebeurde. Vijf minuten voor rust zette De Graafschap echter nog even aan. Andrew Driver kwam vanaf links opzetten en gaf een goede voorzet, die werd verlengd door Youssef el Jebli, waarna de instormende Vincent Vermeij aan kon leggen. Zijn schot belandde snoeihard in de kruising: 1-1.

Net als in de eerste helft kwamen de mannen van Vreman furieus uit de startblokken. Het leidde meteen tot de 2-1, na een hele fraaie aanval. Andrew Driver stoomde vanaf links op, kreeg de bal met de hak van El Jebli en gaf strak voor, waardoor Vermeij de bal van dichtbij in kon tikken. Het was alweer zijn zesde doelpunt van de competitie.

De Graafschap bleef ook na de goal aanvallend spelen. Vitesse kwam er amper doorheen en moest het hebben van een paar schoten van afstand. Een paar minuten voor tijd volgde alsnog een aanvalsoffensief van Vitesse. Eerst kreeg Maikel van der Werff een goede kans om uit te halen, maar zijn schot werd nog geblokt. Daarna kwam de bal voor de voeten van Lewis Baker, die niet nadacht en van ver uithaalde. Zijn poging belandde met een heerlijker curve in de bovenhoek van het doel.

Hierna hielden beide ploegen achterin stand, waardoor 2-2 de einduitslag werd. Kosuke Ota kreeg in de laatste minuut nog zijn tweede gele kaart, waardoor Vitesse met tien man de wedstrijd eindigde. De Graafschap loopt door het ene puntje uit op SC Cambuur, dat zaterdagavond verloor van FC Twente. Vitesse blijft vijfde staan, maar kan vanmiddag nog ingehaald worden.

Door: Rijcko Treep