21.02.2016 15:48

Gustafson: "Kan nog een goed jaar worden"

Simon Gustafson maakt bij Feyenoord zijn Eredivisie-debuut in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. (27-09-2015)
Simon Gustafson maakt bij Feyenoord zijn Eredivisie-debuut in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. (27-09-2015)

Feyenoord versterkte dit seizoen met Simon Gustafson. De Zweed begon goed aan zijn debuutjaar, maar moet nu genoegen nemen met een plek op de bank. Met gemengde gevoelens kijkt de jongeling terug naar zijn eerste Feyenoord-maanden.

"Ik ben tevreden over de eerste seizoenshelft. Het was leuk voetballen en ik ontwikkelde mij goed. Nu gaan we door een zware periode, maar ook nu leer ik veel. Het is mooi om te zien hoe veel druk er bij deze club is, hoe betrokken iedereen is. Als het goed gaat, heb je een grote achterban achter je staan, maar verlies je, hoor je het ook. We mogen niet stoppen met vechten, weten dat we potentie hebben. Het kan nog altijd een goed jaar worden", aldus de Feyenoorder in gesprek met Fotbollskanalen.

De Rotterdammers hebben de laatste zeven wedstrijden op rij verloren en ook Gustafson kent een moeilijke periode. Een oorzaak kan hij niet geven: "We hebben een turbulente periode achter de rug. Wat er mis is? Als we dat eens wisten. Het is erg moeilijk te verklaren, het is een samenloop van omstandigheden. We moeten met elkaar kijken wat er in de beginfase goed ging en wat we nu niet meer doen. We zijn aan onszelf gaan twijfelen, hebben niet meer hetzelfde vertrouwen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner