21.02.2016 16:04

Doelpunt van Baker was geen toevalstreffer

Lewis Baker bedankt het meegereisde Vitesse-publiek in Zwolle na de wedstrijd PEC Zwolle - Vitesse. (18-10-2015)
Lewis Baker bedankt het meegereisde Vitesse-publiek in Zwolle na de wedstrijd PEC Zwolle - Vitesse. (18-10-2015)

Vitesse hield één punt over aan het treffen met hekkensluiter De Graafschap. Een zondagsschot van Lewis Baker zorgde voor dat punt in de Gelderse derby. Het was geen toeval dat de huurling op deze manier scoorde.

"Ik probeer goals toe te voegen aan mijn spel. Ik scoorde al eens eerder zo in mijn loopbaan. Na de training oefenen we vaak op de afwerking, we blijven daarin investeren", aldus Baker na afloop van de wedstrijd voor de camera's van FOX Sports. Ook zijn trainer, Rob Maas, noemde het doelpunt geen toevalstreffer. "Het is geen geluk, het gebeurt meer op de training. De jongens trainen erop, als-ie goed valt is dat een beloning van de arbeid. Het is gewoon een geweldige goal."

Baker vond niet dat Vitesse te kort schoot in de wedstrijd. "We wilden winnen, maar dat was niet mogelijk. De Graafschap zorgde ervoor dat we met een punt genoegen moesten nemen. Zij maakten er een fysieke wedstrijd van, daardoor kwamen we niet aan voetballen toe." Maas was het niet helemaal eens met zijn speler. "Na een half uur werden we wat slordig aan de bal. Dan kom je in de problemen tegen deze ploeg, die het van strijd en opportunisme moet hebben. Dan weet je dat je de tegenstander hoop geeft. Maar wij kunnen zelf ook strijd leveren. Wat me wel goed deed was de vechtlust die we hadden om op zoek te gaan naar de gelijkmaker."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner