21.02.2016 19:25

Update: Honderden arrestaties bij De Kuip

Er is onvrede bij de Feyenoord-supporters. Voor aanvang van de belangrijke wedstrijd tegen Roda JC was er een ludieke protestmars (21-02-2016).
Er is onvrede bij de Feyenoord-supporters. Voor aanvang van de belangrijke wedstrijd tegen Roda JC was er een ludieke protestmars (21-02-2016).

Er heerst een sportieve crisis in Rotterdam en de Feyenoord-supporters laten zich horen. Voor de belangrijke wedstrijd van hun club tegen Roda JC hebben tientallen Feyenoord-supporters een protestmars georganiseerd van Varkenoord naar De Kuip. Heel ver kwamen de fans niet, want de ME hield de groep supporters tegen. Zo werd de toegang tot het Maasgebouw geblokkeerd en werden de fans begeleid naar het stadion.

Het was een protestmars onder het mom van ludieke acties. Verscheidene supportersgroepen hadden op het internet een oproep gedaan voor deze protestmars met als uiteindelijke doel verhuisdozen achter te laten bij het Maasgebouw. De boodschap aan Van Geel en co was duidelijk: het is tijd dat jullie je spullen gaan inpakken.

Officieel is de protestmars niet bij de gemeente gemeld, maar achter de schermen is er wel overleg geweest. De supporters riepen op om geen vuurwerk mee te nemen of een stalen buis. "Deze protestmars is niet bedoeld om geweld te gebruiken. Vuurwerk zou alleen maar averechts kunnen werken."

Feyenoord kent een moeilijke periode. De Rotterdamse voetbalclub wisten in de competitie in het voetbaljaar 2016 nog geen punt te halen. De enige manier om het seizoen nog te redden is de beker waar Feyenoord in de halve finale het moet opnemen tegen het sterke AZ.

Update 21 februari 2016, 19:25:30 - Honderden arrestaties bij De Kuip

De protestmars van de Feyenoord-supporters is niet zo rustig verlopen als eerst werd gedacht. Het Algemeen Dagblad meldt dat er naar schatting twee- tot vierhonderd mensen zijn aangehouden. Zij wilden het Maasgebouw betreden, maar werden gestopt door de ME.

De afgevoerde fans zijn volgens de politie gearresteerd nadat fikse vechtpartijen uitbraken. Zij krijgen ieder een boete van 220 euro voor het schuldig maken aan wanordelijkheden. Mogelijk worden de relschoppers nog vervolgd; het Openbaar Ministerie gaat de camerabeelden bekijken.

De supporters hadden de protestmars van Varkenoord naar De Kuip georganiseerd tegen de clubleiding. Ook op sportief gebied was het geen goede dag voor Feyenoord: het team van trainer Giovanni van Bronckhorst slaagde er niet in om Roda JC te verslaan (1-1). Feyenoord pakte het eerste punt van 2016, maar heeft in het kalenderjaar nog niet gewonnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner