21.02.2016 22:11

Boymans: "Ik heb veel aan Willem II te danken"

Na iets meer dan een halfuur spelen zorgt Ruud Boymans ervoor dat FC Utrecht op een 1-0 voorsprong tegen Willem II komt. (21-02-2016)
Na iets meer dan een halfuur spelen zorgt Ruud Boymans ervoor dat FC Utrecht op een 1-0 voorsprong tegen Willem II komt. (21-02-2016)

Ruud Boymans was zondagmiddag de grote man bij FC Utrecht. Met twee goals was hij verantwoordelijk voor de 2-1 zege op Willem II. Hoewel hij erg blij was met zijn doelpunten, voelde zich hij ook een beetje schuldig tegenover zijn oude club.

Boymans speelde in het seizoen 2013/2014 bij Willem II. Hij had met 27 doelpunten een groot aandeel in het kampioenschap van de Tilburgers. "Ik heb zo'n mooie periode gehad bij Willem II. Dat kampioenschap, mijn vele doelpunten, dat feest in de stad na de titel. En ik heb nog steeds goed contact met mensen binnen de club maar ook met supporters."

Tegenover Omroep Brabant geeft Boymans toe dat hij zich 'een beetje lullig' voelde nadat hij juichte bij de 1-0. "Ik juichte wel. Dat doe ik na elk doelpunt, want dan ben ik blij. Maar dat snapten de Willem II-supporters wel. Ik heb veel aan de club en aan hen te danken en andersom ook. Ik vond het dan ook prachtig dat ze me na afloop nog op een groot applaus trakteerden. Terwijl ik met mijn twee doelpunten Willem II toch die nederlaag heb toegebracht. De band tussen mij en Willem II zal altijd blijven bestaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner