22.02.2016 15:31

FC Groningen heeft IJslandse goalie op proef

Frederik Schram krijgt de kans om een contract af te dwingen bij FC Groningen. De IJslandse goalie, met Deense roots, krijgt tot en met 3 maart om zich te bewijzen bij de Eredivisionist. Schram is momenteel transfervrij.

De 21-jarige keeper, die actief was bij diverse jeugdelftallen van IJsland, beschikte nog over een contract bij het Deense FC Vestsjælland, maar de club werd aan het einde van het vorige jaar failliet verklaard, waarna Schram zichzelf een transfervrije speler mag noemen. Op de clubwebsite van FC Groningen valt te lezen dat de sluitpost maandag aansluit bij de selectie.

Sergio Padt is momenteel de eerste doelman bij FC Groningen, terwijl Peter van der Vlag op de bank zit als reservekeeper. Laatstgenoemde is echter 38 jaar en zal niet lang doorgaan als actief profvoetballer, terwijl een vertrek van Padt ook niet ondenkbaar is. De oud-speler van Ajax heeft nog een contract tot medio 2017, waardoor FC Groningen in het volgende seizoen moet denken aan een transfer, als het nog wat aan Padt wil verdienen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner