22.02.2016 16:35

Vakbond: "Coulance voor scheldende Aurier"

Als het aan de FIFpro, de vakbond voor profvoetballers, ligt, wordt Serge Aurier niet te hard gestraft door Paris Saint-Germain. De verdediger bracht zichzelf in de problemen via een uitgelekte video, waar hij zijn trainer en medespelers uitschold en voor gek zette.

Trainer Laurent Blanc was volgens de rechtsback een flikker, terwijl ook sterspelers als Zlatan Ibrahimović en Ángel Di María het moesten ontgelden. Ook concurrent Gregory van der Wiel ontsprong de dans niet. Paris Saint-Germain zette de Afrikaan na het uitlekken van het filmpje per direct op non-actief en is bezig met het bepalen van een straf voor de vleugelverdediger, die sinds 2014 voor de club uit de hoofdstad voetbalt.

De Afrikaanse divisie van de voetbalvakbond pleit voor een milde straf, om zodoende de toekomst van Aurier niet in gevaar te brengen. Het contract van de speler loopt nog drie jaar door, maar Blanc was zeer stellig: hij wil dat Aurier vertrekt. De FIFpro vindt overigens niet dat Aurier ongestraft moet blijven, aangezien de vakbond vindt dat Paris Saint-Germain moet denken aan het imago van de club en de spelers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner