24.02.2016 11:55

Maas snapt kritiek op roulatiesysteem niet

Er heerst onrust in de defensie van Vitesse. De ploeg krijgt weinig goals tegen in de Eredivisie, maar er vinden wekelijks wisselingen plaats in de achterste linie van de Arnhemmers. Dit komt trainer Rob Maas op kritiek te staan, die hij niet snapt.

Met Maikel van der Werff, Arnold Kruiswijk, Kosuke Ota, Kevin Diks, Kelvin Leerdam en Guram Kashia beschikt Maas over zes basiskrachten die moeten strijden voor een plek bij de basiself. Kashia zat dit seizoen, als aanvoerder, veel op de bank, maar heeft zijn basisplaats inmiddels weer veroverd. Toch komt het zelden voor dat de Georgiër dezelfde verdedigers naast zich heeft in een wedstrijd. 

"Ik heb zes heel goede verdedigers", legt Maas zijn roulatiesysteem uit. "We hebben de op één na beste verdediging van Nederland", kijkt de eindverantwoordelijke in Arnhem naar het aantal tegendoelpunten in de Eredivisie. Vitesse kreeg in de eerste 24 duels 22 tegendoelpunten te verwerken, waarmee alleen Ajax het beter doet. De Amsterdammers kregen er vijftien tegen. Koploper PSV staat op 24 tegendoelpunten in het seizoen.

"We hebben stabiliteit, ik zie geen probleem. Eigenlijk vind ik de kritiek een beetje onterecht", sluit Maas af. Vitesse staat momenteel zesde in de vaderlandse competitie, maar de derde plek ligt binnen handbereik.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner