24.02.2016 15:58

"Ajax kon niet geloven dat ik zeventien was"

Vincent Vermeij schreeuwt het uit nadat hij De Graafschap naast Vitesse schiet met een heerlijke volley. (21-02-2016)
Vincent Vermeij schreeuwt het uit nadat hij De Graafschap naast Vitesse schiet met een heerlijke volley. (21-02-2016)

Vijf jaar geleden speelde een nog maar zeventienjarige Vincent Vermeij nog bij amateurclub Zuidvogels uit Huizen. Totdat hij werd ontdekt tijdens een duel tegen de amateurs van Ajax.

Als jeugdspeler van zeventien maakte hij al furore in het eerste elftal van Zuidvogels. "We speelden voor de competitie tegen de amateurs van Ajax. We wonnen met 5-1 en ik scoorde drie keer", vertelt hij aan Voetbal International. Door die hattrick kwam hij uiteindelijk in de jeugdopleiding van Ajax terecht.

"Na afloop zei hun trainer, Bart Logchies, dat hij me het seizoen erop wel bij Ajax wilde hebben. Ze wilden naar de Hoofdklasse en zagen in mij wel een versterking. Totdat hij hoorde dat ik pas zeventien was en dus nog een jeugdspeler", vertelt Vermeij lachend. "Ze konden het nauwelijks geloven. Maandag neemt Ajax contact met je op, voor een plek in de jeugdopleiding, zei hij. Twee dagen later was een transfer in de maak."

Via de jeugdopleiding van Ajax kwam hij terecht bij De Graafschap. Bij de degradatiekandidaat scoorde hij alweer zes keer, waarvan tweemaal tegen Vitesse (2-2).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner