25.02.2016 15:55

KAA Gent krijgt verkeerd gras in het stadion

Een speciaal aangelegde grasmat in het stadion van KAA Gent is nu alweer toe aan vervanging. De Belgen kregen van de UEFA te horen dat er een nieuwe mat moet komen voor de duels in de Champions League, maar daar ging het verkeerd.

KAA Gent plaatste zich voor de knock-outfase van de Champions League, maar bij het vervolg in het kampioenenbal komen ook veel nieuwe regels. Zo wil de UEFA dat de grasmatten van de ploegen in de achtste finale voldoen aan de hoogste normen. De oude grasmat in de Ghelamco Arena voldeed niet aan de hoge verwachtingen van de Europese bond en dus moest er snel een nieuwe mat komen.

KAA Gent trok tweehonderdduizend euro uit om op aanraden van een expert van de UEFA nieuw gras naar België te halen, maar daarbij werd de terreinknecht van de club niet geraadpleegd. "De nieuwe grasmat bestaat voor de helft uit een grassoort die gebruikt wordt voor de aanleg van golfterreinen en voortuintjes", briest Axel Gheerinck tegenover het Nieuwsblad. 

"De aankoop van de nieuwe mat is gebeurd op voorspraak van een expert gestuurd door de UEFA, zonder dat ik werd geraadpleegd. Frustrerend, want ik zit alweer met de gebakken peren. Had ik de samenstelling van de grasmat geweten voor hij werd aangekocht, dan had ik tenminste alle partijen kunnen waarschuwen." KAA Gent speelde afgelopen week tegen VfL Wolfsburg en toen lag de grasmat er al slecht bij.

De expert van de UEFA zag de problemen niet aankomen. "Hij is net als onze Engelse leverancier geschrokken", gaat Gheerinck verder. "Ze nemen in elk geval hun volle verantwoordelijkheid, wij als club treft geen blaam. We moeten nu geen problemen maken: alle partijen zoeken samen naar een oplossing. Het is niet de bedoeling dat we blijven aanmodderen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner