25.02.2016 19:47

Derijck: "PSV mocht ik niet laten lopen"

Timothy Derijck staat zaterdag met ADO Den Haag tegenover zijn oud-werkgever PSV en kijkt uit naar die ontmoeting. De centrale verdediger maakte in 2011 nog de overstap van de Residentieclub naar Eindhoven.

"Alles viel in het laatste seizoen bij ADO toen op zijn plaats", vertelt Derijck aan het Algemeen Dagblad. "We hadden vrijwel hetzelfde team als de voorgaande jaren. We stegen boven onszelf uit. Begin februari moest ik echt knipperen met mijn ogen: is dit geen droom? We waren al veilig, terwijl we dat de seizoenen ervoor pas op de dertigste of 31e speelronde waren."

"Fantastisch, zo'n seizoen ga ik nooit meer meemaken. Het was voor mij het moment om de overstap van ADO naar een topclub te maken. PSV mocht ik niet laten lopen", gaat de mandekker verder. "Met PSV had ik kampioen moeten worden. We hadden een geweldige groep. Lens, Strootman, Mertens en Wijnaldum. En de club wilde ook zo graag. Inkomende transfers waren van topkwaliteit en we speelden op drie fronten mee."

"In mijn eerste jaar wonnen we de beker en Johan Cruijff Schaal. En we kwamen ver in de Europa League", gaat de Belgische speler verder. "Maar in de Eredivisie eindigden we als tweede, teleurstellend. Toch denk ik met veel plezier terug aan mijn periode bij PSV. De duels met Napoli en Ezequiel Lavezzi en Edinson Cavani. Dat zijn geen kleintjes, hè."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner