27.02.2016 09:44

Ebecilio verwacht geen terugkeer naar Twente

Kyle Ebecilio beleeft zijn rentree in de Eredivisie en zijn debuut in het shirt van ADO Den Haag tegen Roda JC. (06-02-2016)
Kyle Ebecilio beleeft zijn rentree in de Eredivisie en zijn debuut in het shirt van ADO Den Haag tegen Roda JC. (06-02-2016)

Kyle Ebecilio komt momenteel op huurbasis uit voor ADO Den Haag, maar de middenvelder staat nog een jaar onder contract bij FC Twente. Ebecilio denkt echter niet dat hij na dit seizoen terugkeert in Enschede.

"Het is moeilijk te zeggen, maar ik denk zelf van niet, nee", stelt hij in gesprek met de NOS. "De komende maanden zijn heel belangrijk voor mij. Ik zie het als een sportieve revanche. Ik ben op een rare manier weggegaan uit Nederland en heb in Engeland mijn stempel niet kunnen drukken. Nu wil ik weer op een positieve manier in het nieuws komen en gewoon lekker te voetballen."

Ebecilio komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord, maar is het schoolvoorbeeld van een te vroeg vertrokken talent. Hij koos voor het avontuur bij Arsenal, maar slaagde daar niet. In 2013 keerde hij terug naar Nederland om te voetballen voor FC Twente, maar na een akkefietje vorig jaar was Ebecilio niet meer nodig bij de Tukkers.

Afgelopen zomer koos hij voor een tweede stap naar Engeland, ditmaal op huurbasis naar Nottingham Forest. Mede door blessureleed liep het avontuur in de Championship verkeerd af. Ebecilio is nu terug en kan zichzelf weer in de kijker spelen. "Het voelt goed om weer in Nederland te zijn. Ik ben er lang uit geweest en we zijn het nu rustig aan het opbouwen. Ik voel dat ik steeds fitter word. Het ligt helemaal aan mezelf. Ik moet zorgen dat ik snel fit wordt en het negentig minuten vol kan houden. Ik moet en zal het dit jaar laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner