27.02.2016 13:48

Van den Berg positief ondanks Friese afwijzing

Joey van den Berg hoeft voorlopig nog niet op een contractverlening te rekenen bij sc Heerenveen. Toch ziet de middenvelder, die over een aflopende verbintenis beschikt, dit niet negatief in.

"Voor mij hoeft dit niet slecht te zijn", begon de dertigjarige zijn verhaal. "Het risico dat ik transfervrij vertrek, is de club bereid te nemen. Ik ben in principe vrij man en dus aantrekkelijker voor andere clubs. En Heerenveen wil later ook nog weer met me om tafel. Ik moet gewoon goede wedstrijden spelen de komende tijd en dan zie ik het wel."

"Ik ben dertig en heb als voetballer natuurlijk niet heel lang meer te gaan", ging de hij verder tegenover de Leeuwarder Courant. Hij zou graag nog ergens een flinke zakcent gaan verdienen. "Maar geld alleen is niet zaligmakend, ik moet me ook ergens lekker en gelukkig voelen", zo beseft ook Van den Berg zich.

In de zomer van 2013 kwam Van den Berg over van PEC Zwolle. Dit seizoen werd hij tot aanvoerder benoemd. De club gaat pas na de aanstelling van een nieuwe trainer in gesprek met de routinier over een eventuele verlenging van zijn contract.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner