27.02.2016 21:40

PSV in tweede helft voorbij stug ADO

PSV viert de 1-0 van Marco van Ginkel (r.) tijdens het competitieduel PSV - ADO Den Haag. (27-02-2016)
PSV viert de 1-0 van Marco van Ginkel (r.) tijdens het competitieduel PSV - ADO Den Haag. (27-02-2016)

PSV heeft zaterdagavond opnieuw geen fout gemaakt in de titelrace. ADO Den Haag was in de eerste helft stug, maar moest in de tweede helft buigen.

De eerste helft was alles behalve een spektakelstuk in Eindhoven. Dat kwam mede door de tactiek die ADO Den Haag hanteerde. Henk Fraser had gekozen voor een 4-4-2 formatie en zijn ploeg wachtte PSV dan ook rustig op op eigen helft. PSV probeerde steeds een gaatje te vinden in de defensie, maar had daar de grootste moeite mee.

Af en toe probeerde ADO Den Haag zelf in de counter iets te doen, maar ook dat was weinig succesvol. Zo stond Mike Havenaar meters buitenspel en haalde Danny Bakker van afstand zonder voldoende overtuiging uit. Maar de Hagenezen stonden verdedigend goed en gaven in de eerste helft weinig weg. Santiago Arias leek er vandoor te zijn, maar Dion Malone zette hem goed van de bal. De grootste kans was halverwege de eerste helft voor Hector Moreno, die uit een corner op de onderkant van de lat schoot. Veel meer dan dat gaf ADO voor rust niet weg, al leverde Kyle Ebecilio nog wel gevaarlijk in bij Davy Pröpper. Die schoot echter recht in de handen van Martin Hansen.

Na rust gingen beide ploegen anders spelen, PSV werd feller en Fraser besloot al snel terug te keren naar een 4-3-3 formatie door Ruben Schaken in te brengen. Toch had de tactiek van PSV meer succes en een goal kon dan ook niet uitblijven, al viel die goal pas een kwartier voor tijd. Jürgen Locadia haalde uit en Marco van Ginkel gaf met zijn rechtervoet het tikje dat nodig was om de bal in het doel te werken.

Daarna ging ADO Den Haag met man en macht op zoek naar de 1-1, maar dat leverde extra ruimte op voor PSV. Het zorgde ervoor dat Luuk de Jong de 2-0 kon maken. Andres Guardado zag dat De Jong van Gianni Zuiverloon alle ruimte kreeg en speelde hem aan. De spits maakte het daarna prima af. ADO Den Haag wisselde daarna nog aanvallend, maar kon geen vuist meer maken en wist niet meer tot scoren te komen.

PSV blijkt dankzij de zege aan kop staan en kan dus rustig kijken wat titelconcurrent Ajax zondag tegen AZ doet. ADO Den Haag bezet momenteel de twaalfde plaats in de Eredivisie.

Door: Jessica Westdijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner