29.02.2016 09:39

Van Beek: "Ik dacht 'daar gaan we weer'"

Sven van Beek ging tegen FC Utrecht de fout in, maar was ook de reddende engel toen hij in de slotseconde een inzet van Ruud Boymans van de lijn afhield. De verdediger had zo'n moment nodig, zo geeft hij zelf aan.

Bij de 1-0 van Utrecht was het Van Beek die te laat stapte en daardoor kon Sébastian Haller de thuisploeg op voorsprong zetten. Feyenoord knokte zich terug in de wedstrijd en pakte de 1-2 voorsprong. In de laatste minuten van het duel kon Ruud Boymans nog op doel schieten, maar Van Beek redde op de lijn. "De laatste weken ben ik vaak de pineut geweest en als je dan een keer de bal van de lijn mag halen, dan geeft mij dat ook een goed gevoel", aldus de Feyenoorder tegen FOX Sports.

Van Beek realiseert zich ook goed dat de 1-0 op zijn conto komt te staan. "Een vrije trap wordt weggewerkt en ik sluit weer te laat terug. Ik wilde de buitenspelval in werking laten treden", zo legt hij uit. "Ik keek niet om me heen en toen gebeurde het en dacht ik: 'Daar ga ik weer.' Dat dacht ik op dat moment echt. Ik ben blij dat het nu een keer goed uitgepakt is."

Voor de jonge verdediger is het een moeizaam jaar. Van Beek maakte enkele eigen goals en maakt veel fouten. "Ik weet van mezelf dat ik er alles aan doe om elke week in de basis te staan, maar de trainer maakt de keuzes. Dat ik dan weer zo begin is kut natuurlijk, maar ik weet wat ik kan. Dat heb ik al vaker laten zien. Ik maakte de laatste tijd alleen foutjes en vandaag begon het ook niet goed, maar volgens mij heb ik dat rechtgezet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner