29.02.2016 10:15

Andersen: "Hij is de beste speler bij Ajax"

Lucas Andersen (l.) moet in de achtervolging bij Denys Oliynyk (r.) tijdens het competitieduel Vitesse - Willem II. (27-02-2016)
Lucas Andersen (l.) moet in de achtervolging bij Denys Oliynyk (r.) tijdens het competitieduel Vitesse - Willem II. (27-02-2016)

Lucas Andersen kijkt met grote belangstelling naar de ontwikkeling van Ajax-speler Riechedly Bazoer. De middenvelder van Willem II is onder de indruk van de Ajacied.

"Bazoer doet het tot nu toe hartstikke goed, hij speelt heel volwassen", zegt Andersen tegen De Telegraaf. Bazoer komt ter sprake, omdat Willem II volgende week tegen Ajax speelt. Waarschijnlijk wordt Andersen gedekt door Bazoer. "Hij is een van de beste spelers van Ajax op dit moment. Dat zie je ook terug in de belangstelling die er voor hem is. Dat zijn niet de kleinste clubs van Europa", doelt hij op de interesse van onder andere FC Barcelona.

Waar de weg naar de top voor Bazoer korter lijkt te zijn dan die van Andersen, is de Deen gefocust om het maximale eruit te halen. "Ieder talent legt zijn eigen weg af. Net als Bazoer wil ik de absolute top halen, maar het is niet erg om dat via een paar tussenstappen te bewerkstelligen", zo zegt hij. Andersen speelt momenteel op huurbasis voor Willem II, maar staat nog onder contract bij Ajax. Dat is als het aan hem ligt niet het eindstation. "Voor mij maakt het niet heel veel uit of ik op mijn 22e of 26e bij Barcelona zit… Ik ben op de goede weg bij Willem II. Van bijna wekelijks negentig minuten spelen word je een betere voetballer en mijn rendement is omhooggegaan. Mijn plan is om me met Willem II rechtstreeks te handhaven en dan terug te keren bij Ajax. Nu we de eerste overwinning na de winterstop binnen hebben, kunnen we positief vooruitkijken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner