29.02.2016 10:28

Van Hanegem haat opportunisme in Eredivisie

Dirk Kuyt (r.) zorgt er op slag van rust voor dat Feyenoord op een 1-2 voorsprong komt bij FC Utrecht. De aanvoerder van de Rotterdammers dankt aangever Tonny Vilhena (m.). (28-02-2016)
Dirk Kuyt (r.) zorgt er op slag van rust voor dat Feyenoord op een 1-2 voorsprong komt bij FC Utrecht. De aanvoerder van de Rotterdammers dankt aangever Tonny Vilhena (m.). (28-02-2016)

Willem van Hanegem ergert zich groen en geel aan het opportunisme in de voetballerij. AZ Alkmaar en FC Utrecht deden het de laatste tijd goed, maar kregen dit weekend klop van Ajax en Feyenoord.

Die nederlaag zag Van Hanegem allang aankomen. Hij erkent dat de twee ploegen het goed deden, maar dat ze nog steeds wisselvallig zijn. "Opportunisme regeert in de voetbalwereld, echt, het is erger dan ooit. Want AZ en FC Utrecht zijn de afgelopen weken veel te groot gemaakt", zo schrijft hij in het Algemeen Dagblad. "De nederlagen van die ploegen zag ik dus deze week al aankomen."

Ajax won met klinkende cijfers van AZ. Het werd 4-1. "Ik wist het zeker, AZ ging niet winnen in de Arena", aldus Van Hanegem. "De spelers kregen zoveel publiciteit, maar AZ is - op Ron Vlaar na - echt niet zoveel beter als aan het begin van dit seizoen toen het nog geregeld verloor."

Ook de overwinning van Feyenoord op Utrecht had de oud-international aan zien komen. "In Utrecht hadden ze een gretig Feyenoord kunnen verwachten. Die spelers zijn natuurlijk geërgerd door al het gedoe rond Dick Advocaat van de afgelopen weken. Ze hebben dat vervelend gevonden. Het was niet voor niets dat Vilhena na zijn goal direct naar Van Bronckhorst liep."

Vorige week verscheen Advocaat op het trainingsveld, waarna diverse media schreef dat Advocaat nu de touwtjes in handen heeft. Van Hanegem snapt de actie van zijn voormalige collega dan ook niet. "Dick had nooit op het veld moeten gaan staan bij Feyenoord. Ik kan me ook niet voorstellen dat het zijn idee was. Misschien heeft van bovenaf iemand het bedacht. Als trainer had ik het nooit gepikt als hij bij me was komen staan. Ik zou dan zeggen: Ik stop ermee. Ik denk overigens niet dat we nog veel van Advocaat bij Feyenoord zullen horen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner