29.02.2016 14:01

Bruno Uvini: "Ik ben echt een man van staal"

Bruno Uvini (l.) wint een luchtduel van Oussama Idrissi (m.) tijdens het competitieduel FC Twente - FC Groningen. (27-02-2016)
Bruno Uvini (l.) wint een luchtduel van Oussama Idrissi (m.) tijdens het competitieduel FC Twente - FC Groningen. (27-02-2016)

Bruno Uvini kreeg afgelopen weekend weliswaar de schoen van FC Groningen-middenvelder Simon Tibbling in zijn gezicht, maar dat deert 'de man van staal niet'. In het verleden liep de verdediger van FC Twente een ernstige blessure op.

"Ach, dit is niks", doelt Bruno Uvini op de situatie met Tibbling. "In 2014 heb ik mijn gezicht gebroken. Ik speelde voor Santos en kreeg tegen Cruzeiro een elleboog in mijn gezicht. Ik heb nog 25 minuten doorgespeeld, maar in de rust maakte de fysiotherapeut een foto van mij. Om me over te halen om er toch echt uit te gaan. Ik bleek de rechterkant van mijn gezicht - bij mijn jukbeen en oogkas - te hebben gebroken, werd geopereerd en mocht negentig dagen niets doen. Niet eens in de zon komen. Die hele kant van mijn gezicht is van metaal. Ik ben echt een man van staal, haha..."

Via Engeland en Italië is de Braziliaan inmiddels in Enschede terechtgekomen. Bruno Uvini heeft het naar zijn zin bij FC Twente. "Om eerlijk te zijn biedt FC Twente mij alles wat ik nodig heb", vervolgt de verdediger tegenover De Telegraaf. "De mensen zijn zo vriendelijk, zo respectvol. En ik voetbal eindelijk weer, week in week uit. Ik heb het zo gemist. Dat gevoel ben ik bij Napoli kwijtgeraakt. Ik heb daar nog een contract tot 2017, maar als het mogelijk is voetbal ik hier volgend seizoen ook. Ik wil bij FC Twente blijven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner