29.02.2016 15:31

Pröpper baalt: "Hebben het zelf laten liggen"

Robin Pröpper is gefocust tijdens het competitieduel De Graafschap - sc Heerenveen. (28-02-2016)
Robin Pröpper is gefocust tijdens het competitieduel De Graafschap - sc Heerenveen. (28-02-2016)

Robin Pröpper is niet blij met de nederlaag tegen sc Heerenveen (0-1). Volgens de verdediger van De Graafschap had er meer ingezeten voor de ploeg uit Doetinchem.

"Ik denk dat we het in de eerste helft hebben laten liggen", aldus Pröpper op de clubsite van de Superboeren. "We creëerden vier grote kansen en speelden goed. Dat zag je terug aan het spel van Heerenveen; zij maakten veel fouten. Dat hebben we zelf afgedwongen, met veel druk vooruit. In die goede eerste helft hadden we onszelf moeten belonen. Dat hebben we niet gedaan."

"We hebben niet veel kansen weggeven. Eigenlijk werd Heerenveen alleen twee keer gevaarlijk via de counter. Voor de rust maakten wij de kansen niet af. In de tweede helft was het spel in balbezit minder, dan moeten we zorgen dat we een punt pakken. Deze nederlaag is zeker onnodig; we hebben het zelf laten liggen."

Pröpper is wel tevreden over zijn eigen spel. "Ja, dat ging goed. Persoonlijk ben ik tevreden met mijn prestatie. Maar al met al is dit zuur puntenverlies, we hadden minimaal een punt over de streep kunnen trekken. Bij PEC is er komende week een nieuwe wedstrijd, ons spel kunnen we daar ook spelen. Dan komen de punten vanzelf."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner