29.02.2016 16:16

FC Utrecht breekt contract Amrabat open

Sofyan Amrabat (r.) heeft Hicham Faik achter zich gelaten tijdens Roda JC - FC Utrecht. (28-01-2016)
Sofyan Amrabat (r.) heeft Hicham Faik achter zich gelaten tijdens Roda JC - FC Utrecht. (28-01-2016)

FC Utrecht heeft het contract van Sofyan Amrabat opengebroken. De middenvelder had in Utrecht nog een contract tot medio 2017, maar Amrabat ligt nu vast tot de zomer van 2018. FC Utrecht heeft bovendien een optie om te verlengen tot medio 2019 opgenomen in de verbintenis.

"Sofyan is een dynamische middenvelder, die in zowel verdedigende als aanvallende zin zijn steentje bijdraagt aan de ploegen waarin hij speelt", aldus FC Utrecht-trainer en technisch manager Erik ten Hag op de clubsite van de Utrechters. "Bij FC Utrecht heeft Sofyan al een grote ontwikkeling doorgemaakt, maar wij denken dat er nog veel meer rek zit in zijn kwaliteiten."

"We denken dat hij kan uitgroeien tot een sterkhouder", vervolgt Ten Hag zijn verhaal. "Wij zijn er daarom blij mee dat we deze zelf opgeleide speler langdurig aan ons hebben verbonden." Amrabat debuteerde op 2 november 2014 in de hoofdmacht van FC Utrecht. Het broertje van Watford-aanvaller Nordin Amrabat heeft inmiddels twaalf officiële duels in het shirt van FC Utrecht gespeeld. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner