01.03.2016 10:17

Bekerheld droomt: "Het doel blijft prof worden"

Maikey Parami (l.) krijgt instructies van VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen (r.) tijdens het bekerduel FC Den Bosch - VVSB. (03-02-2016)
Maikey Parami (l.) krijgt instructies van VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen (r.) tijdens het bekerduel FC Den Bosch - VVSB. (03-02-2016)

Maikey Parami heeft een bestaan als profvoetballer nog niet opgegeven. De 21-jarige aanvaller van VVSB staat woensdagavond in de halve finale van de KNVB beker tegenover FC Utrecht.

"Het doel blijft prof worden", vertelt Parami aan NU.nl. "Ik heb al bijgetekend bij VVSB, maar wel met een clausule waardoor ik tot 1 juli transfervrij kan overstappen naar een profclub", aldus Parami, die belangstelling geniet van twee profclubs. "Van een van die twee heb ik niks meer gehoord. Hopelijk wordt de andere club nog wel concreet. Daarbij speelt misschien ook mee hoe ik woensdag tegen FC Utrecht presteer. Ik ga mijn stinkende best doen."

Tegen FC Den Bosch werd Parami matchwinner. "Natuurlijk droom ik ervan om weer de winnende te maken. Maar de finale halen in De Kuip zou al geweldig zijn. FC Utrecht zal het spel moeten maken, maar er kunnen gekke dingen gebeuren. Dat hebben we tegen FC Den Bosch laten zien. Het wordt daarnaast zaak om te genieten, dat heeft onze trainer Wilfred van Leeuwen benadrukt. Niemand van ons heeft ooit in zo'n groot stadion als De Galgenwaard gespeeld. Dit is once in a lifetime. Zo'n kans krijgen we nooit meer."

"De dag na de wedstrijd tegen FC Utrecht moet ik ook weer gewoon stage lopen bij de HEMA, dus er is weer geen tijd voor een eventueel feestje", vervolgt Parami. "Maar op dinsdag en op de wedstrijddag ben ik wel vrij. We overnachten van dinsdag op woensdag ook in een hotel. Niemand van de spelersgroep zal zich dit keer dus moeten haasten vanuit zijn werk om op tijd bij de wedstrijd te zijn. We bereiden ons voor als een profclub."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner