01.03.2016 14:25

Aboutaleb vond 'protestmars' niet ludiek

Er is onvrede bij de Feyenoord-supporters. Voor aanvang van de belangrijke wedstrijd tegen Roda JC was er een ludieke protestmars (21-02-2016).
Er is onvrede bij de Feyenoord-supporters. Voor aanvang van de belangrijke wedstrijd tegen Roda JC was er een ludieke protestmars (21-02-2016).

Burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, heeft gereageerd op de protestmars van Feyenoord-fans rond het thuisduel met Roda JC Kerkrade. Aboutaleb legt hij waarom de ME ingreep en er vervolgens 326 mensen werden gearresteerd.

Honderden Feyenoord-supporters dachten een ludieke actie te organiseren voorafgaand het duel met Roda JC. Met verhuisdozen wilden zij aangeven dat algemeen directeur Eric Gudde zijn spullen moest pakken. Zo ludiek vond Aboutaleb het metafoor niet. "Was het maar 'een gewone' protestmars. Voor hetzelfde geld zat in die ene doos een explosief en die werd dan vervolgens over het hek gegooid bij het Maasgebouw, dan hadden we ineens een ander debat gehad", verdedigt hij de keuze tegenover Rijnmond NU. 

"Dan was het debat geweest: Burgemeester, hoe kon u zo naïef zijn om niet al die dozen te controleren en ervan uit te gaan dat ze allemaal leeg waren. Zo naïef ben ik na zeven jaar burgemeesterschap niet meer", aldus de burgemeester die geen enkel risico wilde nemen en dus de ME inschakelde. "Waarom heb ik dit gedaan? De situatie, het type demonstratie, het tijdstip."

Wellicht wanneer de demonstratie was gemeld bij hem dan had er niet zo hard ingegrepen hoeven worden. "Maar deze mensen hebben doelbewust anoniem een demonstratie willen organiseren om op te gaan in die grote massa van 45.000 toeschouwers. Ik vind het jammer dat niemand hier doorheen prikt en alleen afgeeft op de politie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner