02.03.2016 10:54

TvdW: Rechterrijtje is linkerrijtje de baas

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Qua gemiddelde zijn de beoordelingen lager dan normaal. Er zijn een paar uitschieters, maar het gemiddelde cijfer ligt voornamelijk rond de zeven. Het tweede dat opvalt is dat er veel spelers van het rechterrijtje in het Team van de Week staan. Niet een wekelijks fenomeen, maar gezien de resultaten van afgelopen speelronde, waar de onderste ploegen bijna allemaal wonnen, geen verrassing.

Willem II wist uit bij Vitesse knap te winnen. Willem II-goalie Kostas Lamprou hield de nul en mag zijn optreden belonen met een plaats in het Team van de Week, net als zijn ploeggenoot Rochdi Achenteh. De verdediger is eigendom van Vitesse, maar speelt op huurbasis voor de Tilburgers. Juist tegen zijn oude ploeg speelde hij een prima wedstrijd. Net als Achenteh halen Eric Botteghin en Hidde Ter Avest een 6.88. Laatstgenoemde produceerde overigens een prachtige assist bij de 1-0 van FC Twente.

Een teamgenoot van Ter Avest, Kamohelo Mokotjo speelde ook een fantastische wedstrijd. Hij is één van de hoogst genoteerde spelers van deze week met een 7.38. Hij kon echter niet tippen aan Ajax-middenvelder Davy Klaassen. De aanvoerder van de Amsterdammers speelde een fantastische wedstrijd tegen AZ (4-1) en is met een 7.75 de beste speler van afgelopen speelronde. Naast Klaassen staat nog een Ajacied: Nemanja Gudelj kreeg voor zijn optreden tegen zijn oude ploeg een 7.13. Marco van Ginkel, de speler van Chelsea die deze winter naar PSV trok, scoorde de eerste treffer van PSV afgelopen weekend en hij maakt het middenveld compleet.

Voor het eerst dit seizoen hebben Rydell Poepon en Tom van Weert een plekje gekregen in het Team van de Week. Beide aanvallers scoorden twee doelpunten voor hun ploeg, waarmee ze een belangrijk aandeel hadden in de overwinning van hun ploegen. Roda JC wist Heracles Almelo zelfs te overklassen met een 0-5 overwinning. De laatste plaats in het Team van de Week wordt vergeven aan Arkadiusz Milik, die met een 7.5 de beste aanvaller is van het elftal.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner