02.03.2016 14:31

Van Bronckhorst: "De druk is niet weg"

Volgens Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is de druk bij Feyenoord na de overwinning op FC Utrecht (2-1) niet weg, maar is het wel minder geworden. Donderdagavond staat er een cruciaal duel op het programma voor de Rotterdammers.

"Ik ben blij met die overwinning in Utrecht en het gevoel dat we weer weten wat dat is, winnen. Nu moeten we dat gevoel vasthouden. De druk is niet weg, wel minder", aldus Van Bronckhorst tijdens de persconferentie in aanloop naar het bekerduel met AZ Alkmaar. "Er stond een team tegen FC Utrecht en de manier waarop we wonnen is belangrijk. Tactisch goed, we lieten Utrecht niet in hun sterkte komen."

Onlangs verloor Feyenoord in Alkmaar met 4-2 van AZ. "Toen gaven we te veel ruimte weg tegen een ploeg die scherp is in de omschakeling. Dat heb ik mijn spelers laten zien", aldus Van Bronckhorst, die niet van plan is om veel te wijzigen. "Ik wissel niet om te wisselen. Er is weinig reden dat nu te doen. Een aantal spelers staat op scherp, maar daarmee houd ik geen rekening. Want die beker is belangrijker dan toen ik hem won als speler in 2008. Nu verdien je meteen een plaats in de groepsfase van de Europa League."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner